Το 508 Peugeot Sport δείχνει πόσο "πράσινες" μπορούν να είναι οι επιδόσεις

Eνα μοντέλο που συνδυάζει το μοντέρνο με το αθλητικό design και με επιδόσεις που καίνε, όπως το 0-100 σε 4.3 δεύτερα

Η PEUGEOT παρουσίασε σε παγκόσμια πρώτη το ηλεκτροκίνητο 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED.

Σύμφωνα με την Peugeot το hashtag #UNBORINGTHEFUTURE, είναι η διαβεβαίωση ενός μέλλοντος, κάθε άλλο παρά βαρετού, με ένα PEUGEOT. Και επειδή η οδήγηση ενός ηλεκτροκίνητου οχήματος συνδέεται και με την απόλυτη ευχαρίστηση, η προφανής επιλογή ήταν να εξελιχθεί μια σειρά μοντέλων προσανατολισμένων στις επιδόσεις.

Οι ειδικευμένοι μηχανικοί της PEUGEOT SPORT κλήθηκαν να εξελίξουν το 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED, μία παραλλαγή του ριζοσπαστικού PEUGEOT 508 HYBRID, ώστε να επιτυγχάνει υψηλές επιδόσεις με χαμηλούς ρύπους.

Οι τεχνικοί της PEUGEOT SPORT κατάφεραν να συνδυάσουν τα πλεονεκτήματα τριών κινητήρων: ενός βενζινοκινητήρα PureTech 200hp, ενός ηλεκτροκινητήρα 110hp στον εμπρός άξονα και ενός ηλεκτροκινητήρα 200hp στον πίσω, με την κίνηση να μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς, εξασφαλίζοντας μέγιστη ροπή 500 Nm και εκπληκτικές επιδόσεις.

Τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά καθιστούν το 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED ισάξιο με ένα αντίστοιχο μοντέλο με κινητήρα εσωτερικής καύσεως ισχύος 400hp.

  • 0 -100χλμ./ώ: 4.3 δλ.
  • 0 – 400μ: 12.5 δλ.
  • 0 – 1000μ.: 23.2 δλ.
  • 80-120 χλμ./ώ: 2.5 δλ.
  • 80-180χλμ./ώ: 9.3 δλ.
  • Μέγιστη ταχύτητα:250 χλμ/ώρα
  • Εκπομπές  CO2, λιγότερο από 49γρ/χλμ WLTP.

Το 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED ταιριάζει απόλυτα με το ύφος αυτής της νέας σειράς ηλεκτρικών οχημάτων υψηλών επιδόσεων και ανοίγει νέους δρόμους στον τομέα των οδηγικών εμπειριών. Το συγκεκριμένο μοντέλο προσφέρει όλα τα πλεονεκτήματα ενός οχήματος τεχνολογίας ‘plug-in hybrid’, χωρίς κανέναν απολύτως συμβιβασμό στις επιδόσεις. Η μπαταρία (11,8kWh) εξασφαλίζει αληθινή οικονομία στην κατανάλωση και έως και 50χλμ. αυτονομίας με αμιγώς ηλεκτρική κίνηση (WLTP).

Στο πρόγραμμα Sport, ο κινητήρας εσωτερικής καύσεως και ο ηλεκτροκινητήρας συνδυάζονται μέχρι τα 190χλμ/ώ προσφέροντας. εντυπωσιακές επιταχύνσεις σε όλες τις ταχύτητες και με όλες τις συνθήκες οδήγησης!

Τα αεροδυναμικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου αποκτούν μία εντελώς νέα διάσταση, με εκπληκτικό σχεδιαστικό αποτέλεσμα, ενώ συνολικά ο σχεδιασμός τονίζεται αισθητικά και από την ειδική βαφή του αμαξώματος σε απόχρωση  "Selenium Grey" που έχει την ιδιότητα να αλλάζει απόχρωση ανάλογα με το φώς χάρη στα ιριδίζοντα ψήγματα μετάλλου που ενσωματώνονται σε αυτήν.

Το PEUGEOT i-Cockpit είναι προσανατολισμένο στις επιδόσεις και στην εμπειρία οδήγησης ενώ το αγωνιστικό “ασύμμετρο” τιμόνι πρωταγωνιστεί. Τη συνολική εικόνα στο εσωτερικό  συμπληρώνει η HD οθόνη αφής των 10" και το ψηφιακό head-up display των 12.3" με πλήρως διαμορφώσιμη οθόνη υψηλής ευκρίνειας.